January 2017 - Whisper of zlyn

Instagram

Tuesday, January 31, 2017

ETS delay
         Assalamualaikum and hi , story about a few day ago, kalau diingat balik memang sakit hati haha macam hish sakainya tapi kita perlu ingat bahawa kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan semuanya .


        Last week memang full dengan test, test dalam 4 test macam tu fuhh banyaknya dia taktahu ke dah dalam mood nak balik dan jumaat tu dua test ahhhh mental semua nak balik but luckly takde lah susah sangat testnya kalau tak meraung jugalah balik tu , tiket train pukul 1.33 ptg tapi pagi tu bangun tidur je dah berdebar2 rasa macam ada insting train akan delay haha tuptuptup ahh memang betul train delay .
       Lebih kurang dalam 1 jam juga lah kena tunggu taktahu la apa problem train ets tu kata pekerja kat situ train ada masalah dan perlu patah balik ipoh ok mental breakdown again. dah lah beli tiket bas balik bp 4.30 haha memang bubye lah bas tu tiba je dah pukul 4.40 macam tu kt kl sentral yang kawan pukul 5.30 pun kena tinggal sebab erl transit pon lambat hahaha memang sedih gila la

       Nasib ada lagi tiket kt tbs wei kalau tak balik malam lahh macam balik cuti christmas tu sedih, luckly sangat ada tiket pukul 6.35 kalau tak bapak dia sedihnya kena tunggu lama2 , tapi kesian lah kat kawan tiket dia pukul 9.00 macam tu

antara bertiga ini biena je selamat wei sebab dia beli tiket ktm terus je dari kl sentral berhenti kt seremban hahaha

sekali sekala mencabar diri kan dengan perjalan balik
"Allah takkan menduga hambanya melebihi dari kemampuan hambanya"


keep it in mind and dont keep blame others
#zlyntravelbalikkg

Sunday, January 22, 2017

Tukar template blog
hi, bosankan gunakan template yang sama je .. ahh nak update baru tapi takreti macam mana , inilah padahnya bila dah terlalu lama tinggalkan blog (lap air mata jap) penat woi dari pukul 8 sampai 10 lebih ni pun masih belum boleh tukar sebab takjumpa template .. banyak yang kena download tapi dah download semua masih takboleh ok stress sekejap haha.

seriously aku habiskan masa dengan nak cari template punya html je kau rasa dan berakhir dengan takjumpa jumpa .. haha dah jumpa tapi bila dah download ikut step dia pon masih tak boleh apakah semua ini.

perubahan dia lain sangat sampaikan aku buntu nak tukar template blog ni .. huaaaa i need to change this blog look.
too kpop since dah tak berapa minat kpop ni aigoooo 
maybe time cuti NCY ni la baru geledah balik macam mana nak tukar kat rumah since ada 1 seminggu cuti yeahhh. i love cuti.  boleh tengok tv yeahh macam budak-budak sekolah wei.

Normalla kan siapa je duduk universiti ni taksuka cuti wei dapat release stress dahlah before cuti tu ada banyak test and quiz . lets begin tough week πŸ˜‚

get to go , bye


Monday, January 16, 2017

zlyn TURN 20 YEARS OLD!
Ohh my god zlyn turn 20 (crying under a table) too fast i dont want old faster πŸ˜₯😭
actually my birthday last week on 10th Jan so terharu when people remember our birthday πŸ‘‰πŸ‘ˆ(smile alone) . Bila kita pada bulan januari ini kita perlukan banyak bersedia orang kata kita tua (πŸ‘€) like seriously nak tampar je haha tapi dah birthday kan takkan nak tampar nak marah2 .. not good . Bila dah capai 20 ni banyak benda yang perlu dicapai dan terlalu banyak yang belum tercapai , perlukan lagi usaha yang lebih. huh.

Sambut birthday kat Uni ni sumpah bosan haha (nak harapkan ada orang buat suprised ballon tapi jangan harap dapat) if dekat rumah konfirm mama akan treat me something like food ohh my , oh ya seen im food lover sampaikan secondary classmate wish my birthday with foodlover (crying outside room)

its not funny when you want to tell people today is my birthday okey , seriously shy (malu sangat) and when they sing for me happy birthday i dont what to reply and the situation will become awkward totally okey not joking. If someone wish in whatsapp group also i will reply when half of them done wish hahaha .

Zlyn turn 20 and having a piece of cake treat by wada , ya that cake actually delicious but unfortunely chocolate cheese cake very dispointed 😌 but i must eat because wada treat me . i hate secret resepi Kampar seriously. Not just my cake but red velvet also destructive appetite . Luckly after that we eat at wing zone seriously if u choose any set that they serve will you tummy full eventhough nampak sikit tapi sampai termenggah mengah nak makan wei , DAN SANGAT SANGAT PUAS HATI SELEPAS DIKECEWAKAN OLEH SECRET RESEPI !
toward the end of my birthday i got a burger mcd from nanad . omg tapi seriously my birthday kali ni dapat hadiah makanan sahaja haha,  on the next day i got macaronni from sya .. and seriously kenyang dan nasib baik masa tu takbeli makanan wei kalau tak ahhh makan lahhh kau banyak2 tu zlyn oii ..











muka stress jalan tengah panas nak pergi kelas time birthday hahahaa .. like seriously ada kelas please cancel.. jalan pon feeling feeling je tengah panas sebab nak jalan shortcut punya pasal padahal ada je jalan berbumbung lepas tu kecoh panas hahaha
ni lah orang zaman sekarang macammacam hal lah





on weekend my roomate sue brought me a piece of chocolate cake from secret resepi also haha but this time ok because buy at another brunch haha.
malu tau sebenarnya bila orang bagi hadiah at the same time terharu sebab ada orang susah payah nak belanja (nak nangis) sweetnya roomate ku ini πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž


And most important is after my birthday is huda n mai haha , dulu kat sekolah geng birthday sebelah2 hari huda je tapi ingatkan bila masuk u ni tak de dah tapi ruparupanya ada and mai yang rapat dengan aku juga haha suatu kebetulan bila tahu yang dia 11th dan aku 10 like what hahaha ..
so cutelah πŸ’•

Lastly happy born day to myself and hope everything that i want , i will get it and success in this world or after , become the successful person and kind to my family haha (yeayy treat me like youngest always muahhh)

Saturday, January 14, 2017

Colour marathon with pesista
First of all, Alhamdulilah because we did it eh , emm because done our second event for this sem. Event Colour Marathon dengan objektifnya adalah run for charity dimana rm1 from their fee will donate to Rumah orang2 tua di ipoh 
and stay health sekali sekala runwithpesista crew

merecik api sikit please(ok abaikan)
This is our first time create open event for all candidate from Uitm Tapah  before this only for our club only (statistic students)

Seriously we need more effect to handle this event in limited time thank to Allah for make it ease eventhough have a little bit problem due to the colour . Colour Marathon ofcouse have a colour , at first, our crew or (ajk peralatan) buy it but relatively expensive and little , yesterday they found in big pack.

Tengok lah sis posing je dah la takreti duduk dia hahahahaha atas time reheasal bawah time DDay(atas bawah sekeleh haha)
πŸ‘‡




Time dah nak start lari . But kitaorang lepaskan ikut lelaki perempuan .. so lelaki jalan dulu sebab takramai .. just around 20 person only. Sedihnya but it okey atleast ada juga yang nak take a part.
Nampak tak semua muka teruja nak lari fuhh time ni memang lah baju bersih bila tengok akhir ya Allah bukan peserta je kena dengan ajk2 sekali 
(Aku yang bagi checkpoint pon kena tibai baling colour πŸ‘‰πŸ‘ˆ)





Outcome after diaorg lari . 
See siapa yang pergi main colour marathon sbnrnya 😣


                               



Pesista Family Membership


πŸ‘†bukan senang nak ambik gambar dengan mt wei .. pres, vice pres and s/u .. bendahari hilang busy sgt nampaknya hahah
with my partner for this event (pm)
Yeay dgn pm zaki πŸ˜… dia okey je tapi aku yang selalu buli dia hahaha taklah aku kn tpm just bantu je mana yang dia taktahu .. haha sebab dia pun still baru dalam benda2 ni . Kita tolong cover mana2 yang perlu . But lucky to have u as my partner to handle this event. Dakdak sabah tau 😍

Madam and coordinator fskm join senamanaerobik wei .. ahh sporting tak gais 😎
Cik pres statistik ambik gambar tampa monopot pon okey sebab dia sesungguhnya tinggi πŸ˜‚ tak nizam aku tak kutuk ni puji okey like seriously memang dia tinggi taktipu .. ahh tu la peserta2 colour marathon semua dah macam2 colour

Ajk yang banyak bertungkus lumus .. thanks korang sebab banyak habis masa untuk meeting, berpanas, dan semualah sampai event settle 


Yeay dapat berkumpul dept keusahawanan 😎
Kitaorg sem ni asyik kira duit je pening cepat sikit habis pls i taknak kira duit lagi hahaha ..
Tukarkan saya dept lain pls πŸ‘‰πŸ‘ˆ seriously pening asyik kira duit mana yg short la tibe2 lebih la macam2



Abe abe pesista yang hot eh .. hah syafiq and zaki menyelamatkan dari kepupusan laki dlm pesista tapi ada lagi beberapa org bkn dua ketul ni je 😹


Bahagian pendaftaran .  Alahai lawa lawa akak duaorg yang sebelah aku ni 😍😍
Adan and kezah forever lawa 
Jeles share tips pls


Akak kezah and opie 😍
Seriously diaorg happening and diaorg je two and only dlm pesista πŸ˜…







Kawan dari sekolah rendah weii .. dulu takrapat sangat but sekarang satu kos haha kelas je lain but selalu jumpa macam dh lama tak jumpa je ok over πŸ˜‚








Lastly , selaku tpm nak ucapankan terima kasih atas komitment yang ajk semua beri .
Dan s/u dan bendahari padanmuka kerja korang tak settle lagi hahaha
Btw goodluck 

Finally settle event πŸ’•πŸ’•
Tunggu bulan 3 pula

Friday, January 13, 2017

Tragedy balik Christmas
Hi, good afternoon , Baru ada masa nak tulis blog balik πŸ˜‚dah masuk tahun 2017 gais omg
tapi entry kali ini nak cerita cuti christmas 2016 punya fuhh tarik nafas dulu beb penuh dengan tragedi punya hahaha.. dah duduk dalam draft berapa lama dah 😜

Ceritanya mula dengan gerak dari Tapah naik ets pukul 1.33ptg hari jumaat, masa tu je dah satu hal bila nak cari kereta sapu , so kena lah pergi ktm tu awal dalam pukul 12 macam tu sebab yang buat kereta sapu mostly lelaki and perempuan dah cabut balik awal .. Dah naik train whatsapp la akak cakap dah gerak and tiket bas beli online kat dia. Bila dah tiba kl sentral ingatkan dia dah geraklah dari gombak tapi rupa2nya belum dan dia baru firsttime nak naik ktm dari tempat gombak direct ke tbs(terminal bandar tasik selatan) . tiket bas pukul 5.20ptg .. tapi dia taksampai2 nak claim tiket pun tak boleh sebab dia nak cop tiket yang kita print tu. fuhh bayangkan dengan ramai-ramai orang tu bersertakan tiket claim tiket kat situ sistem down lagi mental breakdown lah kan time tu.

Hari Khamis tu derma darah dulu sebelum balik dan paksa wada untuk derma sekali kehkhekhe
nasibla dan akhirnya dia berjaya derma yeayyy .. give you ten point.


omg look at my blood
gemoknya darah hahaha
paksa wada derma darah sekali pun berjaya haha

second time derma yeayyy success dengan darah gemok

muka stress kena tunggu lama haha

ramai sangatsangat kat tbs



tunggu turn nak beli tiket baru kat mesin sebab senang lah sikit kan .. beratur punyalah lama gila then mesin bengong untuk tekan ke bp.. taktahulah apamasalah dia .. banyak kali tekan pun masih takboleh dan takkeluar tempat pilih seat , sedih gila 

bila akak dah sampai dia beraturlah kat kaunter untuk beli tiket sebab im totally exhausted masa tu wei sebab dah berjam kot aku diri kt tbs beratur sana sini hahaha dahla a day before tu derma darah πŸ‘€..

Finally dapat jugalah tiket balik oit .. walaupun agak lama berjamjam .. duduk la tbs tu tercongok sedih betul hidup. dari pukul 4 tu tiba sampai lah naik bas dalam 10.30 macam tu dan sampai muar pukul 12 lebih hahaha.. seriously itu lah first time balik yang sangat memenatkan .. sebab biasa paling lama tunggu bas tu semua barulah +- dalam 5 or 6 jam ni dia punya lama subhannaAllah haha. sementara tunggu tu makan la kat fuel apatah nama dia..
kambing golek for majlis aqiqah amim

Nasib baik la esoknya jumpa omokk amim mok ..

Follow by Email

@templatesyard