February 2016 - Whisper of zlyn

Instagram

Saturday, February 20, 2016

CNY break
selama CNY break dalam seminggu macam tuh , fuhh ofcozlah balik kampungkan..
seminggu sebelum cuti tu melantak jalan kat ipoh dulu ,
tapi taklama mana pon nak kejar masa dan kejar duit hahaha

tiba je ipoh nak main bowling unfortunately bowling full wehh, sedih ahh , penatpenat cari parking kt ipoh prade mall tapi takde hasil , mesti orang tanya habis tak shopping ke haha,
memang taklah dah la banyak sale kan perghh tahankan jelah,
nasib semuanya bukan kaki shopping yang hardcore punya maka kami dapat melepaskan diri dengan begitu mudah ok over

next destination kami pergi ke milkcowwwwwwwww mooooooo , pada yang tertanyatanya harga or nak pergi lepas ni , harga dia dalam range rm8.50 - rm15 mcm tu , palingpaling mahal tak ingat berapa but mostly rm13.50

sila jilat skrin anda :)
after makan milkcow pergilah berjalan cari art street ,
hanya jumpa beberapa je , 



takbanyak manapun photoshoot :)



masa CNY di johor makan lagi sampaikan kawankawan asyik ckp makan je.
bukannya 24jam makan ,
sehari sekali je post makanan tu :")

sabtu petang tu kena jadi driver hantar my mom n sis urut then after diaorang siap
terus pergi KELAB KOPI di Batu Pahat
harga standard la , dalam rm5 keatas per cup
nak cari ig dia pun boleh (KELABKOPI) / (KELAB KOPI CAFE)

 kedai ni guna design vintage lah dan dalam katalain hipster lah juga, bukan setakat kopi sematamata, ada juga kek , burger, nasi lemak , mee bihun dan lainlain.

sampai rumah hari jumaat malam, hari sabtu pagi menyuarakan nak makan shell out
semuanya garagara sis fyfa
ok sis my bad bye
ajak punya ajak ok malam tu pun pergi ke shell out panchor station

kalau yang duduk batu pahat better terus ikut arah pagoh ye tak payah pusing ikut muar anda akan tertipu seperti kami :")

ok ni pilih package rm50 sahaja , sbb ingatkan my sis in law nk join tapi tak so ok je package ni,
include nasi dan air.

korang boleh request tambah nasi tapi akan di charges la satu mangkuk nasi tu seringgit.nak order air lain pon boleh kalau takcukup,

utk tgk package dia blh tgk kt fb dia ok,
korang boleh walk in terus tapi better you gais pergi booking dululah,
nanti takpasalpasal siasia saja datang sbb meja full. mcm masyaAllah haha..

utk contact shell out panchor station (0115610072)
before 6 pm ok utk booking



esoknya makan NASI LEMAK SOTONG PERGHHHH DEABAK HAHA
ok ini pula dekat
NASI LEMAK EMBAH SYUKUR di parit raja
before uthm kalau dari batu pahat la, dia kedai bahagian belakang , kalau nmpak mcd tu ahh masuk belakang bertentangan dgn secret resepi (SR)



on the next day or two day after makan nasi lemak,
makan di Pomegranate Garden Traditional Persian
kat jb, tak ingat la mana nama tempat sbb kitaorg pakai waze dan google hahaha
not bad la , tapi kedainya tak berapa banyak menu.
korang boleh pilih nk duduk dalam or luar , kalau luar korang kena bersila la mcm ada pondok alaala kg gitu perghh



Polkadot, Steamboat & Grill, Pura kencana


ok ini hari last , mama ajak makan steamboat, korang boleh ambik banyak mana sekalipon,
kalau hari biasa org dewasa rm20,
tapi kalau jumaat,sabtu n ahad kalau taksilap kena rm25 per
kalau budak rm10

ambiklah nak makan banyak mana pon weyy..
 sampai muntahmuntah pon boleh , siap ad desert ice cream..
boleh pilih nak mee ke nk maggi ke nak apapaapapa pon ambik la,
air pon self service ye .
takde orang nak tolong ambikkan .


setakat ini sahaja balik uitm kena kurang makan >.<

Follow by Email

@templatesyard