Zip Bap BBQ Restaurant ( Korean food Batu Pahat) - Whisper of zlyn

Friday, August 9, 2019

Zip Bap BBQ Restaurant ( Korean food Batu Pahat)

Sudah sekian lama tak update new location for foodhunting! Hari ni nak share satu tempat untuk penggemar makanan korea. Lagi lagi untuk siapa yang stay ataupun datang ke bandar Batu Pahat Johor. Kadang ada je korean food tapi tak halal la pula kan .

new spot for foodhunter! ZipBap BBQ Restaurant dekat Old Street Batu Pahat location lagi tepat level 1 atas KFRY Batu Pahat. Senang je just naik lift atau naik tangga memang terus depan kedai.
Macam mana rupa kedai? Sat sat ssabar

Memang tak ramai sebab ramai yang tak tahu lagi spot ini yee. Korang tak payah susah nak beratur panjang-panjang sebab banyak juga seat untuk customer. Perkerja memang mostly melayu masa sis pergi haritu so memang yakin halal! Apa tunggu lagi jom tengok-tengok menu yang ada. Sis rasa kedai ini famous dengan ayam so many choice for ayam!!!!









Ini sedikit gambar yang sis makan haritu, ada lagi gambar lain tapi dah bedal tak sempat bergambar haha. Service pon okey, not bad rasa juga sedap.


ini serious besar dan tak rugi kalau tengah lapar makan sebab besarrrrr woiii. Okey maaf terlebih over pulaa . So sesiapa area sekitar boleh cuba kedai baru buka ini. Ada staff dia diberi tugas suruh bagi flyers kt bawah are kfry tapi mostly diaorang malu nak bagi hahaha and kitaorang kena naik la survey sendiri. Kalau dalam lift pon ada list nama kedai jangan risau lupa level berapa.

Lepas makan korang boleh naik tingkat atas feeling2 sikit ambik gambar tapi kalau malam lagi nice view. Selamat mencuba☺☺
Eh eh janganlupa guna #zlynfoodlover ok

2 comments:

  1. boleh try makan dekat sini ^^

    Salam perkenalan.. rupanya dah lama follow.. hehehe..

    https://www.nurulsyahirah.com/2019/08/company-trip-kota-kinabalu-dan-kundasang-sabah.html

    ReplyDelete

Follow by Email

@templatesyard