Baru Balik Pahang - Whisper of zlyn

Instagram

Monday, November 12, 2012

Baru Balik Pahang

assalamualaikum .. haloooo .. hi .. :P


aden baru balik dari pahang pagi tadi .. sungguh menyedihkan apabila sesuatu berlaku ketika dalam perjalanan ke Johor .. :D
something bad happen to bas kitaorang.. nk tau .. emmm emm ..
tayar belakang bas meletop .. tapi nasib baik bukan tayar depan .. masa meletop tu ingatkan beg kt atas jatuh .. n then mse tu tgh tgk cter SAM .. lgi la mcm siot sikit .. 
lpz je meletop bas dh undur tbe2 SAM tu cakp 'g mampos la kawowg'
dh la time dy ckp tu kne .. adoi .. buat terkejut je masa dia cakap tu ..
kitaowg terkandas ditepi highway selama 5 jam barulah ckgu ajak kitaorg jalan kaki ke R & R ..
 la .. tambah dengan lapo nya lgi .. :(
lamakan .. kereta peronda dh datang n then kene tunggu lgi .. makenik dh dtg n then bateri pulak buat hal ..
slah pasang .. mula2 1 bateri kong .. n then dua2 kong ..
dh nasib nk wt mcm mne kn .. redo je la beb
ni la gbr kitaowg semasa berjalan kaki di tepi highway .. kelakar kan ..
sorry gambarnya senget .. malas nk rotate .. :) 
kereta2 n moto2 semua dok hon .. grr .. makan kaki nak ?
ada 1 moto ni siap bgi thumb up lgi .. grr ..
memang kitaowg smua doakan diaowg pye kenderaan pula rosak .. tapi aden x .. aden cuma cakap
diaowg tu siot je .. haha ..
kitaorang tngah nak menikmati hidangan makan tengahari .
:p ..
makan di tepi highway woo .. orang2 semua tengok pelik ..kelakar pun ada time tu ..


k ni aden .. haha .. k aden tau xlawa .. :) ..
tapi bersyukur .. :D ..
gbr ni tidak seperti apa gambar yang aku mahukan .. :( ..
kawan aku yang take this picture ..
gbr dy lawa la gak ak ambk .. tlg la ambk pic mcm mne yg ak nk ..
sorry kawan .. :( .. sedih sbb ko xambk mcm ap yg ak nk tu je ..
jangan igt bukan2 ok ..

ok .. then kitaorg gerak dri marang pahang pukul 7 lbih lepas magrib la beb ..
wt jamak sekali .. n then makan dinner kt muazam shah pahang juga .. pukul 9.30 dinner .. kitaowg dh tidor bru nk bgi kita owg dinner .. mencekik ap je .. burger je la .. xberat sgt .. n then kitaowg msty nk tidor lgi .. jauh lgi kot perjalanan mse tu .. bayang kan .. kuar kul 8 n then g gua .. smpai 9.30 xkuar2 dari pahang ..
tu dh 13 jam setengah .. hoho .. bertolak dri muazam shah kul 10 lbh .. tibe johor dh kul 1 .. 
tibe umh kul 2 la .. tu pon turun dpn umah .. nasib baik umh tepi jalan je ..
huahua ..
bleh la turun awal n sampai awal dari yang lain ..
turun bas masuk umh tukar pakaian n then tidor balik .. :) ..
best kn .. :p ..

sampai disini sahaja yang saya mampu mencoret blog saya ni dengan kisah perjalanan balik saya dari pahang .. :)

see u next time .. means wait me update new entry ..ok


No comments:

Follow by Email

@templatesyard