let's share best food - Whisper of zlyn

Instagram

Thursday, December 8, 2016

let's share best food


               First of all , Assalamualaikum and goodmorning today i would share some best food and you guys should try it. Area Batu Pahat, Johor dan beberapa tempat lagi nak lagi mudah n update terkini boleh pergi ke instagram sayaaaa @zl_yn or #zlynfoodlover

1.Roti Naan Cheese 
  aahhh pada sesiapa yang mengidam or want to try boleh pergi ke Restoran Nikmat Roti Nan Dan Ayam Tandoori . kat situ korang boleh lah pilih nak roti nan biasa ke nan cheese(rm3) ke roti nan cheese mozarella(rm6/7 mcmtu) . harga pon cantik jugalah dikira murah ..
Ayam tandoori dia around Rm7 pluss maybe takingat .. boleh try and kedai ni dikira famous lahh soo pada sesiapa datang bp mehhh la try semua yang best2 .. #zlynfoodlover
 2.Nasi Lemak Hijau Sotong 
 Lokasi diJalan Universiti 2 sebelum uthm .. nampak mcd ahh dia kt lorong belkang tu..(parit raja)
Nama kedai Nasi Lemak Embah Syukur
boleh pilih la korang nak nasi lemak apa .. ada ayam , biasa , sotong .. harga pon cun maksudnya berbaloi lah beb😆 .. kalau nasi lemak sotong (rm10) , Nasi lemak telur (rm3) , Nasi lemak ayam (RM5)
nasi pon byk .. makan pon boleh mengah mengah hahaha..
3. Sup Gearbox & mee rebus gearbox
Parit Besar Jalan Kluang (berdekatan old street n laluan shortcut bpmall)
sangat berbaloi kalau yang teringin nak makan gearbox tp taknak mahai sangat kan .. kita ni kalau boleh nak cari makanan yng sedap tp murah kannn ... tipulah korang tak macam tuuu ..
harga sup gearbox ni dlm rm8  dan mee rebus gearbox rm10 roti garlic pula 3 slice tu rm1 je .. emmm
mana yang kata cek ni makan mahal2.. ishh ..nasi goreng gearbox pon rm10 😍 ya ampunnn tertelan air liur pula dok cerita pasal makanan ni ... glupglupglup 😋
 4.CHICKEN CHOP
banyak sebenarnya chickenchop yang best2 kat bp ni .. tapi kali ni cerita pasal chicken chip cheese with meatball di Leezo .. kat bp ada dua leezo satu belakang aeon big deretan cimb bank dan satu lagi kat parit raja leezo container .. yang kat parit raja tu pernah masuk dalam jalan2 cari makan .
makanan kt situ banyak la sedap korang boleh try .. sis ad juga cuba makanan lain diaorg tp mana tah gambarnya takjumpa hahahahahahaha .. #zlynfoodlover
 5. Big Bowl Ice
yang ni sis cuba di Kota Laksamana Melaka .. kt bp rasanya takde lagi ..
tapi ini korang boleh cari mana2 pon sbb banyak cawangan dia taksilap.
harga pon bolehlah tapi kalau nak makan sorang tu pun taklarat .. share lah bagus takyah bazir kalau bkn kuat makan .. banyak jenis yang disediakan oleh pihak kedai .. macam2 buah ada just pick which one you want and go to counter and pay first ..

6. Nasi goreng Chicken Chop & Set Dulang chicken chop dan lamb chop
Nama kedai : Sarah Hanah Cafe
Lokasi : Berdekatan dengan mahkamah baru Muar dan dia kat taman so kena masuk berdekatan signboard d.impiana tak silap lah
Nasi goreng chicken chop Rm12 yang superb 😍😋
manakala yang dalam dulang tu set rm35 comes with 2 juice which you can choice (apple/orange)
set tu boleh pilih la you nak both chicken chop or chicken and lamb chop .. then ad fries, meatball, spaghetti and some salad





7.Cendol
cendol ini turun temurun hahaha .. dari kecik family mmg akan makan kt sini ..
dulu ada satu je cendol .. sekarang dah macam2 yang bawah ni cendol aiskrim .. hari tu pernah try cendol durian dia tp seperti biasalah manatah gambar dia .. harga still cun lagi .. kalau cendol biasa rm1.20 dulu rm1 je mungkin zaman gst ni 
lokasi : dekat area pasar bp

 8. Hokkaido Icecream Puff
yang ni dah famous dahh .. merata dah boleh dapat .. kalau kat bp blh dptkn di oldstreet level 2 .. satu rm3.20 and so many favor can choose.. makan puhhh sedapnya.. tapi ipoh pon dah ada maybe area plan b .



9. Wing Zone (nama kedai)
tak ingat apa nama set2 dibawah .. haha tapi banyak lah boleh pilih dengan favor yg kita suka nak pedas ke masam ke .. range harga standard fastfood (rm16 above)
makan pon ambik masa nak habiskan hahah sampai tersadai .. konfirm kenyang

 10. Roti Icecream
ahh ni sapa je yang tak fav ni .. mesti pelik hahah .. time ni ad family day with pesista uitm tapah perak ... superb susah nak jumpa biasanya boleh cari kalau korang p pantai je la beb .. harga pon dah naikkkk dulu murah je sekarang rm3 lbh kot ke rm2.50 tak ingat dapat ni masa kt Pantai Teluk Batik perak kahkahkah ..

jagung bakar sendiri ahhhhh bbq
 11. Boat noodle
Time ni try boat noodle kt aeon klebang perak yg baru buka ..
macam biasa lah kena pilih rasa yang sedap ikut tekak korang .. nak lahap banyak mana ikut korang .. satu bowl rm1.90
 12. IceCream Freddo
tengah2 panas ni sedapnya makan aiskrim beb .. terliur kot
lokasi : boleh masuk waze Freddo Street Ice Cream
harga cunlah tapi kalau tak larat makan share je .. karang bazir amalan syaitan .. ahh boleh pilihlah nak ice cream rasa apa .. toping apa n so on lah .. kalau nk add on toping tambah 0.50 sen


sekejap je siap hangpa boleh borak2 sat dh siap 


okey now done my jalan2 cari makan #zlynfoodlover boleh try usha usha sis punya ig zl_yn and boleh support biznes sis zlyn.co ..  nk tanya apa boleh tinggalkn comment or kt ruang chat  dm sis kt ig pon boleh insyaAllah akan reply 😉

No comments:

Follow by Email

@templatesyard