Function Instagram story - Whisper of zlyn

Instagram

Saturday, February 11, 2017

Function Instagram story

Entry kali ini nak share cerita berkaitan instagram pula .. fuhh banyak dah lama sosial yang sedang hangat melawan-lawan demi mencari pelangan yang tetap . mana kan tidak setiap kali kita guna pencipta sesuatu apps itu akan dapat duit wei .. $$$$ macam microsoftword juga setiap kali korang tekan je nak guna dalam laptop ataupun pc korang dia akan dapat duit saja saja je ... goyang kaki duit masuk tu mana tak masyuk ..


tengok logo instagram je dah lain .. dari coklat jadi fully with colour di situ je kita dah boleh nampak tranformation dia okey (gambar atas tu ) jangan tercari mana pula eh ahha


ok back to topic , instagram yang latest ini ada macam macam kan .. mulamula just post gambar macam biasa then upgrade kepada boleh post video pendek berapa saat macam tu lepas tu boleh naik kepada video around 2 minute if i not mistake . Sekarang dah ada insta story yang lebih kurang snapchat , kat instastory tu korang boleh upload gambar, upload video, upload video with handfree (tak yah gagah nak rakam kena tekan je ) , siap ada boomerang okey ahh nak macam macam gaya gambar gerak pon bisa aja. yang paling latest boleh buat live (macam retis je kan)



ni untuk video korang takperlu tekan je sepanjang rakam hanya sekali click (ecehhh ) dah boleh rakam tak penat2 

bagi yang nak update live tu boleh guna live insta ini tapi ahhh ada tapi mana boleh senang2 kan .. korang kena ada line internet yang kuat jangan harap lah kalau line macam siput buka ig pon takboleh ada hati nak buka live pula ... live ini kadangkadang akan jadi tak clear bila line korang atau line orang yang tengok tu tak power ,. biasanya line kita yang membuat live ni

step dia korang tekan je start live video itu then tunggu berapa saat dia akan tulis kan screen checking connection kalau strong enough internet connection akan bergalih kepada 3 2 1 untuk korang sedia lah nak live kan ... jangan gelabah tau kalau tak boleh live sebab faktor2 tertentu dulu kena check

Korang boleh tengok berapa ramai view yang tengok live korang, orang boleh reply and pin kan apa korang reply tau .. kalau korang buat live diaorg tanya kat comment takyahlah balas kat comment korang balas dengan jawab kt live je sebab diaorg tengok dan dengar apasahaja korang tengah buat tu ye


macam ni akhir sekali instagram akan hantar report kat korang bila ended video so boleh tahu la berapa orang yang join live korang tu (sorry view aku sikit) semakin lama live maybe akan ramailah keluar masuk orang tengok tu .. dan korang nak live jangan background sepah macam tongkang pecah pula malu tau nanti .


sekian sahaja pasal instagram .. terima kasih (jom buat live ) hehehe




No comments:

Follow by Email

@templatesyard