Holiday before Final - Whisper of zlyn

Instagram

Wednesday, April 5, 2017

Holiday before Final

hi,
actually nearly to 2 week already i went to holiday and now i stuck  with final like arghhh .
i went with my family to Cherating and we book at Chearing Beach resort . and so beautiful dia punya pemandangan seriously talk . i sangat berpuas hati with the nature but a little bit disappointed  because the resort not very well in their service mintak towel emm banyak kali okey call room service last last esoknya baru dapat like grr . dan their iron also limited . they will take back after a few hour . tiba resort dalam pukul 5 lebih sebab dari johor pukul 10 lebih macam tu then masuk kl kejap baru shoot pergi cherating and time pergi tu mostly resort fully book. cuti sekolah dah hujunghujung pon time tu . korang boleh pilihla nak mandi swimming pool or beach . sumpah dekat je haha jalan kaki tapi nak patah balik dari beach tu ya Ampun sungguh seksa macam kuat sangat tarikan ke arah laut cepat penat padahal jalan sama jauh je pergi dengan patah balik tu and here we go jom tengok gambargambar yang sempat sis ambik





















makan malam tapi dekat luar lah .. around 10 to 15 minit from the resort . seriously sedap haha cuma tuh la agak lambat dia masak maybe sebab ramai or taktahulah

 ni dinner first night .. roti  tempayan ni kitaorang try kt kemaman . seriously lembut sangat ahh soft. dari resort nak ke kemaman tu sumpah dekat around 20-30 minit ikut cara pemanduan masingmasinglah . dekat sangat sampaikan orang ingat sis pergi terengganu actually pergi sis pergi pahang kuantan hahaha

hari sabtu kitaorang balik dan otw tu kitaorang singgah bukit tinggi and this is my first time and my family okey jakun sikit padahal dah lama . masukmasuk je kena bayar rm15 for adult but children above berapatah tak ingat rm7.
then korang boleh lah naik . and sampai parking je korang kena panjat tangga hahaa satu pengorbanan besar kalau nak pergi bukit tinggi ini . korang yang jalan sikit dah penat tu ahhh baik pergi praktis dulu jalan or naik tangga banyakbanyak and ramai je yang mudamuda pun dah semput nak naik woiiii.. jangan kata akak tak warning ea .cepuk karang.




 lepas first level berjaya anda akan jumpa bende ni semua tapi nak jumpa  yang lawa lawa macam baju japaness korang kena jengjengjeng naik lain sejauh 200m kot haha.
selamat maju jaya .
dan kedai bawah ni dia jual sushi dengan apatah .. yang panjat tangga tadi dah separuh mati or sesak nafas or lapar ahh singgah kedai abang ni ada jual makanan.




amim omokkk saja nak biarkan abi dia bersenam haha





 bayaran untuk siapa yang nak try baju kimono laki dan perempuan turut kanakkanak .. situ ada harga .. sepasang baju berharga rm20 manakala kalau set dengan air teh hijau ala ala jepun korang kena bayar rm25 taksilap . so nak datang kena lah bawa duit ehh jangan nak tangan kosong macam pergi tempat lain yang lawalawa free haha.





team family yang pergi dan berjaya naik ke atas yahooooooo..

amim omokk .. susahtau nak ambik gambar dengan dia 







sampai disini sahaja coretan mengenai holiday sis .
maka sis tengah hadapi peperangan final
doakan kerjayaan sis 
bye

1 comment:

Follow by Email

@templatesyard