How to add widget Instagram - Whisper of zlyn

Instagram

Sunday, April 23, 2017

How to add widget Instagram

Dipetang hari yang panas terik ni sis nak share sedikit cara - cara nak letak yang kita post kat instagram kat side blog kita kann .. Jangan menangis lagi takdapat dapat buat usah dahh lap air mata korang and teruskan baca entry sis kali ini .


mudah sahaja seperti masak meggi segera didapur itu ahh mesti cakap sis tipu kan but seriously korang buat sambil makan keropok pon keropok tak sempat habis okey lah sis sambung jangan hentam sis berpanjang lebar pula ni 

firstly tekan link ni lightwidget then masuk login instagram korang okeyy  dah masukkan insta username then korang isi la ikut step boleh pilih nak bentuk macam mana ada yang slide ada yang macam ig dan korang boleh pilih okey berapa banyak gambar row and coloum tapi janganlah sampai 15 * 15 pula hahaha tapi tak salah kalau korang nak hak korang kannn

dah preview macam korang nak dah settle ok jap sikit lagi settle .. korang terus tekan get code tu lepas tu korang tekan copy o clipboard macam dalam gambar bawah dan buka blog korang terus. dah buka blog then korang terus tekan kat layout kan add widget then pilih html then korang paste kan tau .. 
last step korang pergi kat theme and edit html cari la kat body then paste kan yang sama macam korang paste kat layout tadi




okey apa lagi
??
?
DAH SIAP LAHH GAISS MUDAH KANNN KORANG DAH BOLEH BUKA BLOG KORANG AND TENGOK HASIL KERJA KERAS KORANG TADAAAAAAA!!!!!!!!!!!

SENANG KAN TAKSUSAHHH


sebarang masalah ataupun takboleh mahupun takpaham korang boleh tinggalkan komen insyaAllah sis reply untuk membantu anda .. dan gais jangan lupa follow instagram sayaaaaaaaa zl_yn or korang susah click kat gambar author pon direct masuk insta sis

5 comments:

  1. hello ! :) you're being tagged http://syaralifeee.blogspot.my/2017/04/blue-sky-tag.html here !

    ReplyDelete
  2. thaks share. baru je berangan nak letak widget ni kat page

    ReplyDelete
  3. ok akhirnya baru akak tahu. thanks dik share.hehe

    ReplyDelete

Follow by Email

@templatesyard